Ministrul Muncii va decide asupra creşterii salariale după consultarea grilei de salarizare

Ministerul Muncii aşteaptă grila de salarizare din teritoriu, înainte de a discuta de majorarea cu 25 la sută a salariilor din administraţia publică locală, a declarat, astăzi, ministrul de resort, Dragoş Pîslaru.

Adăugat: 5 Iulie 2016
Ultima actualizare:5 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministrul Muncii a recunoscut că salariile din acest domeniu sunt uneori sub limita decenţei, dar pentru a răspunde solicitărilor angajaţilor, ministerul muncii trebuie să identifice resursele financiare necesare.

Dragoş Pîslaru a menţionat că a cerut de ceva timp autorităţilor locale această grilă şi a primit doar 1.000 de răspunsuri din 3.300, din care numai două treimi corespund cerinţelor.

Pentru a nu crea discriminare în sistem avem nevoie de această grilă - le-a tranmsmis ministrul Muncii primarilor prezenţi la Parlament, la Forumul Administraţiei Publice Locale.

Dragoş Pîslaru a mai spus că va discuta, în zielele următoare, cu sindicatele şi despre celelalte revendicări ale angajaţilor din administraţia locală.

"Mărirea salarială nu este posibilă decât în cadrul legii la care lucrăm. Deci din cele patru, una chiar nu e posibilă acum. Avem o constrângere bugetară şi nu vorbim despre un sac fără fund. (...) Problema este dacă setăm un nivel de performanţă financiară de genul ca măcar veniturile proprii să fie 80% din totalul veniturilor dintr-o administraţie publică locală”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Referindu-se la cei 30 de mii de funcţionari publici din primării şi consiliile judeţene din toată ţara care şi-au început început astăzi programul de lucru cu o grevă de o oră, cerând creşteri salariale, normă de hrană şi vauchere de vacanţă, ministrul Muncii a spus:

"Problemele, primele două, legate de norma de hrană şi de voucherele de vacanţă - cerinţa lor a fost ca acolo unde autorităţile publice locale îşi permit să poată acorda. Şi aici am spus, de principiu, da”, a adăugat el.

Dragoş Pîslaru a menţionat că celelelate revendicări ale angajaţilor din administraţia publică locală vor fi discutate, în zilele următoare, cu sindicatele.
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
5 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza