Ministrul muncii: Subvenţie la încălzire, doar pentru persoanele defavorizate

Ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că persoanele cu venituri de până la 786 milioane de lei de persoană, nu vor plăti mai mult încălzirea la iarnă, în condiţiile în care autorităţile locale vor aloca în continuare ajutoare.

Adăugat: 28 August 2011
Ultima actualizare:30 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sebastian Lăzăroiu a subliniat, duminică, la o conferinţă de presă, că primăriile nu sunt obligate să mai acorde aceste subvenţii.


"Aceste persoane nu vor plăti mai mult la încălzire, este cazul celor cu venituri lunare de 786 milioane lei de persoană, costul total pentru acordarea acestor subvenţii şi ajutoare fiind de 345 milioane lei din bugetul central şi 370 milioane de lei din bugetele locale. Depinde însă, dacă autorităţile locale vor menţine aceste subvenţii, pentru că nu sunt obligate", a precizat ministrul Muncii.


Lăzăroiu a mai spus că prin acordarea de ajutoare, doar acelor persoane care au nevoie, economia la buget va fi de 500 milioane de lei.


El a susţinut că în anii anteriori beneficiau de subvenţie la încălzire şi  cei săraci, dar şi oameni cu venituri mari.


"Anul trecut au beneficiat de această subvenţie la încălzire şi persoanele defavorizate şi cele cu mulţi bani şi venituri mari. În plus, cei săraci beneficiau de o sumă  suplimentară de 600 de lei, ajutor de încălzire, deci în total de 1.350 de lei. Începând cu această iarnă, vor beneficia de un ajutor de 2.000 de lei, doar cei care au cu adevărat nevoie de acest sprijin", a subliniat Lăzăroiu.

 

330.000 de beneficiari ai ajutoarelor la încălzire


Ministrul Muncii a anunţat că,  în această iarnă,  vor beneficia de ajutoare 330.000 de persoane comparativ cu 200.000 anul trecut, din cele 1,4 milioane familii racordate de sistemul central de încălzire şi a precizat că se va schimba şi modul de acordare a acestor ajutoare către persoanele cu venituri mici, dar şi grila de acordare a compensării.


"Dacă în 2010 persoanele cu venituri lunare între 100 şi 615 lei beneficiau de un ajutor de 100 la sută din valoarea facturii de încălzire, din iarna acestui an grila de subvenţie va conţine o nouă categorie, cei cu venituri de la 615 la 786 de lei, care va acoperi până la cinci la sută din factura la întreţinere" a arătat el.


Ministrul a mai spus că în această iarnă se vor cheltui pentru subvenţii şi ajutoare de încălzire, 715 milioane lei, din care 345 milioane  de la bugetul central şi 370 milioane de lei de la bugetele locale.


Anul trecut, sumele cheltuite au fost de 700 milioane de lei de la bugetul de stat, 350 milioane de lei de la bugetele locale, la care se adaugă 120 milioane de lei,  ajutoarele de încălzire acordate de la bugetul Ministerului Muncii.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 August 2011
Ultima actualizare:
30 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza