Ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, revocat din Guvern

UPDATE Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de revocare din funcţie a ministrului Sebastian Lăzăroiu şi înlocuirea acestuia cu Sulfina Barbu.

Adăugat: 16 Septembrie 2011
Ultima actualizare:19 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post, în temeiul articolului 85 alin. 2 din Constituţia României, informează un comunicat al Guvernului.

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat, vineri după amiază, decretul de numire a Sulfinei Barbu în funcția de ministru al Muncii.

Premierul Emil Boc, i-a mulţumit lui Sebastian Lăzăroiu pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Muncii şi a concluzionat că aşa este viaţă politică.

"Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii, este un minister extrem de greu, iar, pe de altă parte, PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să-şi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, pentru că în ultimă istanţă, orice ministru are o susţinere politică a partidului de guvernământ sau a partidelor care compun coaliţia", a spus Emil Boc.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că premierul Emil Boc a luat decizia de a-l revoca din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu după consultarea conducerii partidului şi că urmează ca PDL să vadă dacă preşedintele Băsescu acceptă propunerea primului-ministru.

"Primul-ministru Emil Boc a luat această decizie după consultarea conducerii partidului, consultare care a avut loc pe parcursul zilei, şi urmează să vedem dacă preşedintele acceptă propunerea pe care premierul o face", a spus Voinescu pentru Mediafax.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că aşteaptă din partea preşedintelui Traian Băsescu o reacţie la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Muncii, precizând că a avut, joi seară şi vineri dimineaţă, discuţii pe această temă cu premierul Emil Boc.

Oltean, atac la Lăzăroiu

Secretarul genereal al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, că ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, nu a ajuns ministru datorită calităților sale excepționale, ci pentru că l-a propus PDL, ultimele sale declarații la adresa partidului care l-a propus pentru aceasta funcție importantă fiind catalogate drept „iresponsabile”.

Ioan Oltean a declarat, într-o conferinta de presa la sediul PDL Bistrița, referitor la ultimele declarații ale lui ăSebastian Lăzaroiu la adresa PDL ca acesta „recidiveaza într-un mod nepermis”.

"Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat", a spus Oltean.

Secretarul general al PDL a spus că, din acest motiv, condamnă categoric afirmaţiile ministrului Sebastian Lăzăroiu despre care a spus că a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl reneagă şi care îşi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus într-o demnitate publică atât de înaltă, informează corespundentul Radio România, Cristiana Sabău.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

Fie că-i spune Albă ca Zăpada, fie Mişcarea Populară, Lăzăroiu consideră că, fără o asemenea structură, prezenţa PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidenţiale, iar preşedintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte prezenţa unui partid sau altuia la putere.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Septembrie 2011
Ultima actualizare:
19 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza