Ministrul Muncii prezintă Parlamentului procesul de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale

Ministrul Muncii va prezenta, în plenul Camerei Deputaţilor, stadiul procesului de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale.

Adăugat: 20 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Marius Budăi
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, stadiul procesului de reducere a cheltuielilor cu pensiile speciale şi paşii concreţi pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

El a fost invitat la Ora Guvernului de parlamentarii USR.

Recent, Comisia Europeană a transmis că pensiile militare trebuie reformate odată cu cele speciale, iar România trebuie să se încadreze de anul viitor în procentul de 9,4 din PIB la capitolul pensii, condiţii de îndeplinit pentru aprobarea celei de-a treia cerere de plată pentru fonduri europene.

Este de aşteptat ca ministrul Marius Budăi să vină şi cu precizări privind procentul de majorare a pensiilor, care se va aplica de la începutul anului viitor.

În coaliţia de guvernare, părerile rămân, însă, împărţite. Liberalii vor o majorare cu 15% pentru toate pensiile, în timp ce social-democraţii insistă ca pensiile mici să primească mai mult. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie, ora 18:04:40)Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza