Ministrul Muncii: Pensiile majorate vor fi plătite de la 1 septembrie

Noile sume de majorare a pensiilor au fost deja calculate, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Adăugat: 25 August 2019
Ultima actualizare:25 August 2019

Politica Romaneasca
Foto: Marius Budăi
trimite pe mail

Pensiile majorate vor fi plătite de la 1 septembrie, dă asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi.

El spune că noile sume au fost deja calculate şi că sunt tipărite cupoanele de pensie.

Întrebat când vor apărea normele de aplicare la noua lege a pensiilor ministrul muncii a precizat, colegei noastre Mihaela Dragomir, că acestea vor fi gata în maximum două săptămâni şi că este nevoie de o licitaţie publică pentru un nou sistem informatic.

Marius Budăi: În acest moment noi lucrăm în paralel pe trei linii. Una, caietul de sarcini pentru software şi pentru sistemul informatic şi calendarul a tot ce avem de îndeplinit cu această implementare a acestei legi şi, bineînţeles, normele de aplicare, că fără norme nu putem, practic, să demarăm nimic. În maxim o săptămână sau două normele vor fi gata şi le vom da spre publicare.

Reporter: Există personal suficient pentru punerea în aplicare a acestei legi?

Marius Budăi: Am avut o discuţie extrem de interesantă cu doamna premier şi cu domnul ministru al finanţelor publice. Am început deja să deblocăm din posturile vacante, vom face primele angajari, iar pe măsură ce nevoia de personal va fi tot mai mare vom discuta şi în funcţie de prevederile bugetare sigur că vom mai angaja personal. Aştept în paralel şi analiza celorlalte ministere şi, dacă vor trebui să se reorganizeze şi vor fi persoane care vor trebui să meargă spre alte ministere, eu cu drag îi aştept, iar din această analiză pe ministere niciun român nu va rămâne fără serviciu.
Realizator: De la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie va creşte de la 1.100 la 1.265 de lei./pvelisarAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 August 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza