Ministrul Muncii: Contribuţia la Pilonul II de pensii nu va fi redusă

Lia Olguţa Vasilescu explică faptul că, în ciuda scăderii procentului virat la Pilonul II, contribuţia efectivă nu se va micşora, întrucât salariile brute vor creşte cu 20%.

Adăugat: 27 Octombrie 2017
Ultima actualizare:27 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a subliniat, astăzi, că nu va fi redusă contribuţia la Pilonul II de pensii.

Ea a explicat că printre măsurile propuse, ieri, executivului se află scăderea procentului virat la Pilonul II, dar contribuţia efectivă nu se va micşora, întrucât salariile brute vor creşte cu 20%. 

"Vorbim de un procent de 5,1% care a devenit 3,75%, tot din cauza întoarcerii fiscale, din cauza faptului că salariile pe brut cresc cu 20%. Dar în sumă nominală, cât am virat anul acesta către Pilonul II de pensii, adică suma de şapte miliarde, va fi virată şi anul viitor tot suma de şapte miliarde. Deci, nu este nicio scădere la Pilonul II de pensii", a spus Lia Olguţa Vasilescu. 

Între propunerile făcute, ieri, guvernului de ministrul muncii mai sunt creşterea salariului minim la 1.900 de lei, din ianuarie, majorarea pensiei minime la 640 de lei, din iulie, şi a punctului de pensie la 1.100 de lei, precizează reporterul RRA Daniela Mănuţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza