Ministrul Muncii anunţă majorări salariale în sănătate

Lia Olguța Vasilescu susține că de mâine vor beneficia de creşteri de salariu atât medicii cât şi asistentele.

Adăugat: 28 Februarie 2018
Ultima actualizare:28 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă majorări salariale în sistemul public de sănătate.

Ea a precizat că de mâine vor beneficia de creşteri de salariul atât medicii cât şi asistentele.

"Un medic primar, de exemplu, de la 4 mii ajunge la 15 mii de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază, a spus Lia Olguţa Vasilescu. În sistemul de sănătate salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile. Noi sperăm ca, începând din acest an, să stopăm în totalitate exodul medicilor, pentru că avem nevoie de ei, sunt foarte multe unităţi sanitare în care se scot posturi de medici la concurs şi nu se mai prezintă nimeni", a spus ministrul.

Lia Olguţa Vasilescu a mai declarat, pe de altă parte, că executivul va aduce o serie de amendamente la ordonanţa de urgenţă adoptată în luna decembrie care modifică şi completează legea salarizării, astfel încât să existe majorări salariale pentru anumite categorii de bugetari.

Ministrul muncii a vorbit de cazul şefilor de centre ale direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului.

"Eu am dat un singur exemplu public, este vorba de şefii de centre de la DGASPC care au avut scăderi salariale, nu foarte mari de 300 de lei, dar ne gândim să le ridicăm un pic coeficientul ca să nu mai aibă aceste scăderi salariale, pentru că totuşi este vorba de şefi de instituţii care au în subordine câteva zeci, dacă nu chiar sute de angajaţi", a susținut Vasilescu.

Ordonanţa a ajuns la parlament şi va intra în dezbaterea Comisiei de Muncă a Camerei Deputatilor pentru raport săptămâna viitoare, transmite reporterul Petruţa Dinu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza