Ministrul Muncii, Ana Costea a demisionat

Ministrul Muncii, Ana Costea, şi-a dat demisia din funcţie, în această după-amiază.

Adăugat: 14 Aprilie 2016
Ultima actualizare:14 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ana Costea
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia ministrului Muncii.

"Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, precizează premierul Dacian Cioloș, în comunciatul de presă.

Amintim că marţi, la negocierile cu sindicatele pe tema Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, ministrul demisionar a afirmat că va retrage acest proiect, chiar dacă va fi  nevoită să demisioneze din funcţie.

In declaraţiile făcute acum două zile, sindicaliştii de la Sănătate şi cei de la Învăţământ afirmau că există posibilitatea ca ministrul Muncii, Ana Costea, să demisioneze.

Anton Hadăr, lider al Federatiei sindicale din învătământul superior „Alma Mater“, declara că ministrul Muncii  ar fi depăşită de situaţie.

Şi alţi lideri sindiali au spus, după discuţii, că ministrul Muncii ar urma să demisioneze.

De precizat că Proiectul privind salarizarea a fost retras, ieri, în şedinţă de guvern

Ordonanţa de lege privind salarizarea bugetarilor prevedea, printre altele, eliminarea nivelurilor diferite de salarizare pentru aceeași funcție, în cadrul aceleiași instituții, eliminarea egalizării salariilor pentru persoane cu vechime în muncă diferită, eliminarea suprapunerilor salariale pentru angajații care au studii diferite.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza