Ministrul Muncii: Alocaţiile pentru copii nu vor mai fi cuplate

Guvernul va modifica legea care condiţiona acordarea ajutorului de sprijin pentru familiile cu venituri mici, precum şi acordarea venitului minim garantat de cuantumul alocaţiei de stat pentru creşterea copilului.

Adăugat: 23 Iunie 2015
Ultima actualizare:23 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat, azi, că odată cu dublarea alocaţiilor pentru copii, statul ar fi fost nevoit să reducă ajutoarele sociale pentru sute de mii de familii, dacă legislaţia actuală nu ar fi fost modificată.

"Vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia de sprijin a familiei şi venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii şi 500.000 de copii vor primi alocaţia de la stat egală cu ceae ce se primeşte în luna iunie şi alocaţia dublată, conform legii pe care am adoptat-o", a spus Rovana Plumb.

Ea a adăugat că această modificare legislativă se va face în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

Potrivit redactorului RRA, Alexandra Cristea, acordarea alocaţiilor dublate, precum şi decuplarea acestora de ajutoarele sociale vor intra în vigoare de la 1 iulie.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza