Ministrul Muncii: Acordarea de pensii speciale nu este benefică pentru România

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, afirmă că distrugerea sistemului de pensii, prin pensii speciale non-contributive, fără indicarea sursei, nu este o măsură care să ducă la stabilitatea economică.

Adăugat: 22 Iunie 2016
Ultima actualizare:22 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii
trimite pe mail

Acordarea de pensii speciale, care nu sunt fundamentate pe principiul contributivităţii, nu este benefică pentru România, a afirmat, astăzi, ministrul muncii, Dragoş Pâslaru.

El a subliniat că, în aceste condiţii, este foarte greu pentru ţara noastră să dezvolte un sistem de pensii coerent.

"Mă aştept ca primarii să iasă public şi să afirme în spaţiul public că nu au nevoie de un astfel de stimulent non-contributiv. Acest lucru ar însemna, într-adevăr, conştientizarea responsabilităţii pe care ei ar avea-o la un loc cu Executivul şi cu toţi ceilalţi care credem într-adevăr în faptul că această ţară are nevoie să fie responsabilă pentru viitor. Distrugerea sistemului de pensii, prin pensii speciale non-contributive, fără indicarea sursei, nu este o măsură care să ducă la stabilitatea economică", a spus Dragoş Pâslaru.

Ministrul Muncii a mai precizat că, de la 1 iulie, 180 de mii de persoane vor beneficia de prevederile legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Pentru 140 de mii de persoane recalcularile se vor face automat, iar părinţii care au optat să stea doar un an acasă pentru îngrijirea copilului, îşi vor putea suplimenta cu încă un an concediul, transmite  redactorul RRA, Alin Şerbănescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza