Ministrul Meleşcanu, audiat la DNA

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu este audiat la DNA în dosarul care vizează Ordonanţa 13.

Adăugat: 21 Februarie 2017
Ultima actualizare:21 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

UPDATE 1 Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, astăzi, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul ordonanţei de urgenţă 13, că actul normativ respectiv era necesar pentru că se crease un vid legislativ, după expirarea celor 45 de zile în care nu au fost puse în acord prevederile Codului penal cu deciziile Curţii Constituţionale de anul trecut.

Teodor Meleşcanu a reamintit că a dat aviz pozitiv ordonanţei 13 pentru că aceasta prevedea transpunerea în legislaţia românească a unor directive ale Parlamentului European şi Consiliului Europei.

El a spus că pentru acest aviz s-a consultat cu specialiştii din Ministerul de Externe.

UPDATE Teodor Meleşcanu a explicat, că a dat aviz pozitiv actului normativ, pentru că acesta prevedea transpunerea în legislaţia românească a unor directive europene: 

"Se traduceau în legislaţia română prevederi a unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului Europei şi trebuia să fiu de acord cu această traducere. 216/342 a Parlamentului European şi a Consiliului Europei. În mod normal, orice aviz care îl dă ministrul de externe, se face pe baza unei analize în cadrul ministerului, care este semnată de toate persoanele competente", a declarat ministrul Meleşcanu. 

DNA face cercetări in rem cu privire la Ordonanţa 13, de modificare a Codurilor Penale, motiv pentru care zilele trecute a chemat la audieri mai mulţi membri ai Cabinetului Grindeanu.

Actul normativ ar urma să intre astăzi în dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Amintim că ieri a fost audiată şi ministrul de Interne, Carmen Dan, în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017.

Acesta are calitatea de martor.

Săptămâna trecută, s-au prezentat la DNA secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, aceştia fiind audiaţi de procurori tot în dosarul privind Ordonanţa 13.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza