Ministrul Mediului de afaceri, Alexandru Petrescu, despre vizita oficială în Israel

Ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Alexandru Petrescu, şi-a încheiat vizita oficială în Israel, consacrată extinderii cooperării bilaterale.

Adăugat: 28 Martie 2017
Ultima actualizare:28 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Petrescu
trimite pe mail

Despre întrevederea cu ministrul israelian al economiei, Eli Cohen, oficialul român i-a declarat corespondentului RRA Dragoş Ciocîrlan, într-un interviu acordat în exclusivitate:

Alexandru Petrescu: Trebuie să armonizăm partea de business cu partea politică. Cred că există disconnect între cele două părţi, rezultatul, doar puţin peste jumătate de miliard de euro, volumul comercial dintre cele două ţări. Cred că este un partener special - şi când spun special nu este doar un cuvânt ales la întâmplare - în Middle East pentru România Israel şi trebuie să trecem puţin - şi am agreat şi cu domnul ministru - de percpeţia că România este un paradis al domeniului imobiliar, este şi mă bucur că este, dar sunt şi multe, multe alte lucruri pe care trebuie să le facem împreună. Şi aici mă uit la zona de producţie, la zona de produse cu un adaos superior pentru produsul finit, deci mai mult zona de inovaţie, care mă interesează în mod special, şi spiritul antreprenorial. Nu ştiu dacă putea recrea spiritul antreprenorial sau poate nu ştiam când am venit prima oară, dar acum, după două zile, când am văzut că aproape fiecare întâlnire pe care am avut-o cu "şi mama e din România", "şi bunicii sunt din România, sunt din Iaşi, sunt din Bucureşti, sunt din Bârlad", cred că putem recrea chiar şi spiritul antreprenorial şi sunt convins că şi în ADN-ul nostru, al românilor, putem găsi cel puţin la fel de mult entuziasm de a deveni antreprenor, aşa cum îl au astăzi cei din Israel.

Interviul cu ministrul Alexandru Petrescu va fi difuzat în "Agenda globală" din această seară, după Radiojurnalul de la ora 22:00.Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza