Ministrul Mediului cere rezolvarea situaţiei de la groapa de gunoi din zona Chitila

Ministerul Mediului cere măsuri imediate pentru remedierea situaţiei din nordul Bucureştiului, unde s-a constatat că firma de mase plastice IRIDEX, de care aparţine groapa de gunoi din zona Chitila, nu o gestionează corect.

Adăugat: 10 August 2016
Ultima actualizare:10 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului
trimite pe mail

Numeroşi locuitori din vecinătate au semnalat un miros apăsător, iar una din cele mai importante nereguli identificate de comisarii Gărzii de Mediu sunt legate de depozitarea deşeurilor în spaţii deschise şi de neînchiderea unităţilor de depozitare care nu se mai află în exploatare.  

Garda Naţională de Mediu a stabilit un termen de 60 de zile în care agentul economic trebuie să rezolve cele 21 de deficienţe identificate după un control riguros, a explicat Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

"Echipa Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat acolo o inspecţie foarte detaliată şi mult mai extinsă a întregii platforme, începând cu data de 25 iulie şi până în 4 august", a anunţat ministrul Mediului. 

Conducerea IRIDEX contestă însă acuzaţiile şi susţine că măsurile sunt abuzive, iar compania este de fapt supusă unei campanii mediatice de denigrare.  

"Comisarii Gărzii de Mediu au venit să vadă dacă există mirosuri la depozitul de deşeuri. Au venit cu nasurile lor calibrate după nu ştiu ce standard. N-au avut niciun fel de aparat de măsură", a acuzat Liviu Ghiureu, directorul executiv al fimei.

Dacă firma nu va aplica măsurile impuse de Garda de Mediu, în termenul stabilit, instituţia poate solicita chiar încetarea activităţii.Autor:
Alice Georgescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza