Ministrul Mediului aşteaptă soluții pentru ca Bucureştiul să nu fie penalizat de Comisia Europeană

Ministrul Mediului aşteaptă de la primarul general al Capitalei soluţii pentru ca Bucureştiul să nu fie penalizat de Comisia Europeană.

Adăugat: 15 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Arhivă
trimite pe mail

Ministrul mediului, Costel Alexe, aşteaptă de la primarul general al Capitalei soluţii pentru ca Bucureştiul să nu fie penalizat de Comisia Europeană pentru proasta gestionare a deşeurilor.

Înaintea Comitetului Naţional pe Deşeuri, ministrul mediului şi-a exprimat speranţa că vor putea fi închise cât mai multe din cele 13 proceduri de infringement deschise în domeniul mediului:

Costel Alexe: Vreau să discutăm şi despre pericolul de a nu intra cu gropile de gunoi din Bucureşti într-o procedură de infringement şi evident, asta înseamnă alte discuţii şi evident, un dosar deschis la Comisia Europeană. Am invitat şi Primăria Generală a Capitalei, prin primarul general, care să ne prezinte care sunt soluţiile şi măsurile pentru a nu ajunge în această situaţie. În momentul de faţă, de asemenea, am aşteptări ca primarii de sector să ne spună nouă, ministerului, cum reuşim să creştem gradul de reciclare de la 9%, cât este astăzi în Bucureşti, la 50%, cât ar trebui să avem grad de reciclare la finalul acestui an.

Comisia Europeană a declanşat procedura de pre-infringement împotriva României din cauza celor trei gropi de gunoi ale Capitalei situate la Glina, Vidra şi Chiajna. Groapa de la Glina este închisă în prezent, deoarece nu mai are autorizaţie de mediu.

Cea de la Vidra este în procedură de reautorizare, deoarece s-a solicitat suplimentarea capacităţii de depozitare, iar groapa de gunoi de la Chiajna se apropie de 90% din capacitatea de depozitare, transmite reporterul RRA, , Atena Teognoste.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza