Ministrul Liviu Voinea, propus pentru postul de viceguvernator

Florin Georgescu, Liviu Voinea, Daniel Dăianu şi Gheorghe Gherghina, sunt propunerile PSD pentru Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Adăugat: 16 Iunie 2014
Ultima actualizare:16 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget
trimite pe mail

Liderul PSD, Victor Ponta a făcut anunţul, luni, după Biroul Permanent al PSD.

"Am discutat setul de propuneri PSD-UNPR pentru instituţii aflate în subordinea Parlamentului. Pentru boardul BNR, îl vom susţine ca prim viceguvernator pe domnul Florin Georgescu, ca viceguvernator pe Liviu Voinea, iar membri în Board - domnii Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina. Acestea sunt cele patru propuneri ale noastre", a declarat preşedintele PSD. 

Ponta a mai precizat că pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, social-democraţii vor sprijini propunerile colegilor din alianţă: PC şi UNPR.

Cât priveşte propunerea privind noul preşedinte director general al TVR, Victor Ponta a reafirmat că PSD rămâne pe propunerea făcută anul trecut de USL, şi anume, Stelian Tănase.

Liderul PSD, a mai spus că este încrezător că atât Liviu Voinea, cât şi Gheorghe Gherghina îşi vor face datoria dacă vor primi votul Parlamentului pentru a ocupa funcţiile din conducerea Băncii Naţionale a României.

"Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina, amândoi sunt oameni... domnul Gherghina este de mulţi ani, domnul Voinea a lucrat în ultimii doi ani în Guvern şi sunt foarte mulţumit de activitatea domniei sale. În momentul în care există posibilitatea de a fi numiţi pe termen de cinci ani în bordul BNR, din punct de vedere profesional, este una din cele mai prestigioase funcţii ocupate. Nu am vrut să mă opun acestui lucru şi cred că amândoi merită şi îşi vor face foarte bine datoria", a subliniat Ponta.

În ce priveşte demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru, premierul a afirmat că a fost vorba de "o păcăleală", adăugând că "nu se punea problema" unui astfel de gest.

Victor Ponta a mai precizat că încă nu a fost purtată o discuţie cu privire la persoana care îl va înlocui pe Liviu Voinea în structura Executivului, urmând ca o discuţie pe această temă să aibă loc după votul din Parlament.

LIVE VIDEO pe politicaromaneasca.ro de la ora 16.00 votul în plenul ParlamentuluiAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza