Ministrul Justiţiei vine în Parlament, la "Ora Guvernului"

Ministrul Tudorel Toader este așteptat în Parlament pentru a vorbi despre situația din penitenciare.

Adăugat: 13 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției
trimite pe mail

La Parlament, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat, astăzi, la "Ora Guvernului", pentru a prezenta situaţia din penitenciare.

Mai sunt programate audieri şi în cadrul Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Prezența ministrului justiției, Tudorel Toader, a fost solicitată de liberali, după ce deputatul PNL Adriana Săftoiu, în urma unor vizite făcute în mai multe penitenciare, a constatat că situaţia este aceeaşi, deşi au existat reclamaţii la CEDO.

România riscă sancțiuni, iar liberalii așteaptă măsuri concrete privind îmbunătățirea situației din penitenciare, spune deputatul PNL Gabriel Andronache.

"De ce nu a luat deocamdată nicio măsură pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, de ce, spre exemplu, a permis intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu - putea, spre exemplu, să dea o ordonanţă de urgenţă de prorogare a acestui termen - atât timp cât niciun fel de măsură nu este luată pentru prevenirea recidivei", a spus Andronache.

La comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 vor continua audierile.

Sunt aşteptaţi foştii miniştri Radu Berceanu şi Adriean Videanu, cărora li se vor cere lămuriri legate de schimbarea prefecţilor şi a şefilor de deconcentrate înainte de scrutinul din 2009, a anunțat președinta comisiei, deputatul PSD, Oana Florea.

Ea a mai precizat că se impune adoptarea unei legi speciale care să reglementeze activitatea comisiilor de anchetă.

"Comisiile speciale de anchetă nu au instrumentele necesare pentru a-și desfășura activitatea și atunci este nevoie ca Parlamentul să legifereze cât mai clar și cât mai coerent ce poate să facă o comisie de anchetă. Cred că este nevoie de o lege specială care să reglementeze activitatea Comisiilor de anchetă așa cum au foarte multe țări europene", sustine Oana Florea.

Deputatul PSD, Oana Florea, a ami anunțat că la audieri va fi invitată și avocata Maria Vasi, care a vorbit în spațiul public despre moartea suspectă a unui judecător ce ar fi deținut informații despre desfășurarea alegerilor din 2009.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza