Ministrul Justiţiei speră ca Raportul MCV să contribuie la aderarea României la Schengen

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi la CSM că speră ca raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie unul bun şi care să stea la baza aderării României la Schengen.

Adăugat: 6 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Prezent, astăzi, alături de preşedintele Iohannis,  la şedinţa alegerii noii conduceri a CSM, ministrul Cazanciuc a anunţat că va propune, săptămâna viitoare, la Bruxelles, o cooperare în cadrul unor mecanisme valabile la nivelul întregii Uniuni Europene, informează Agerpres.

"Sper să putem avea pentru al doilea an consecutiv un raport foarte bun, un raport care să stea la baza unei decizii foarte bune pentru România în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Urmând exemplul câtorva state membre ale UE, să putem şi noi contribui la construirea unui mecanism de cooperare judiciară valabil la nivelul întregii Uniuni Europene", a declarat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a mai afirmat că anul trecut s-a încheiat "reforma profundă" în justiţie şi a mulţumit întregului personal judiciar pentru activitate.

"A fost o reformă profundă, încheiată anul trecut şi nu a fost deloc un efort uşor în condiţiile în care este nevoie de investiţii atât în resursa umană, în pregătirea profesională, cât şi în întregul aparat administrativ al sistemului judiciar", a completat Cazanciuc, potrivit sursei citate.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:
16 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza