Ministrul Justiției propune mecanism de evaluare a justiţiei pentru toate ţările membre UE

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut ideea unui mecanism de evaluare a justiţiei şi a statului de drept pentru toate ţările membre UE.

Adăugat: 26 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu. Sursa: Agerpres (arhiva)
trimite pe mail

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, la reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne organizată la Zagreb, ideea unui mecanism de evaluare a justiţiei şi a statului de drept pentru toate ţările membre.

El a afirmat că este nevoie de un singur standard pentru toată lumea şi că susţinerea pentru operaţionalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleaşi standarde de integritate în toate statele membre, pentru protejarea intereselor europene şi combatarea corupţiei cu fonduri europene.

Cătălin Predoiu a mai susţinut că ar fi bine ca toate statele membre ale Uniunii să combată corupţia aşa cum o face România.

La reuniunea informală de la Zagreb, miniştrii justiţiei din ţările membre ale blocului comunitar au discutat despre progresele din domeniul libertăţii, securităţii şi justiţiei, formarea judiciară, importanţa reţelei judiciare europene în domeniul civil şi comercial, precum şi a reţelelor naţionale, se precizează într-un comunicat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza