Ministrul Justiției propune ca Inspecţia Judiciară să fie entitate autonomă

Inspectorii ar urma să se afle sub controlul unui consiliu de management strategic, format şi coordonat de ministrul justiţiei.

Adăugat: 13 Octombrie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi că în proiectul de modificare a legilor justiţiei va propune ca Inspecţia Judiciară să fie organizată ca entitate distinctă, autonomă.

În şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, Tudorel Toader a mai precizat că inspectorii ar urma să se afle sub controlul unui consiliu de management strategic, format şi coordonat de ministrul justiţiei.

"În proiectul de lege căruia îi voi da drumul zilele următoare veţi vedea o dispoziţie, propunere, tranzitorie, prin care voi spune că în şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi Inspecţia Judiciară se organizează ca entitate, autoritate distinctă, autonomă. Sigur că vor fi multe dezbateri, cine numeşte, cine controlează, cine face regulamentul, cert este că actuala reglementare are incompatibilitate de principiu, normativă, şi în acelaşi timp una funcţională", a spus Tudorel Toader.

Ministrul justiţiei a făcut aceste precizări, după ce şefa DNA a afirmat în faţa CSM că raportul întocmit de Inspecţia Judiciară în urma controlului efectuat la instituţia pe care o conduce conţine foarte multe menţiuni nereale, eronate sau chiar contradictorii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza