Ministrul Justiţiei promite rezolvarea problemelor tuturor angajaţilor din penitenciare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, promite că se va găsi o soluţie pentru nemulţumirile unor angajaţi din penitenciare.

Adăugat: 6 August 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Este vorba despre angajaţii care se consideră discriminaţi pentru că nu intră în categoriile bugetarilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care beneficiază de creşterile salariale decise prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern.

Ei acuză lipsa de implicare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, căruia îi cer demisia.

Solicitarea o vor face, marţi, chiar, la întâlnirea pe care o au cu acesta, a anunţat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

"Acesta, şi de această dată, aşa cum a făcut şi alte proiecte de act normativ, a refuzat să îşi sprijine subordonaţii. Pentru acest motiv, noi o să cerem, marţi, la întâlnirea pe care o s-o avem cu dânsul, demisia domniei sale. Sigur că nu ne aşteptăm să o facă, dar ca un gest simbolic, vom face acest demers", a declarat Dumitraşcu.

Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a declarat convins că se vor găsi soluţii pentru majorările salariale.

"Voi organiza o întrevedere cu primul ministru, eventual şi cu ministrul finanţelor, pentru a identifica resursele financiare de natură să rezolve această problemă", a spus acesta.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mai amintit că în acest moment sunt numeroase probleme de rezolvat în sistemul penitenciar, prima dintre ele fiind suprapopularea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 August 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza