Ministrul Justiţiei nu schimbă conducerea penitenciarelor

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, astăzi, că, dată fiind situaţia de criză creată de protestele din închisori, nu intenţionează momentan să schimbe conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Adăugat: 14 Iulie 2016
Ultima actualizare:14 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Prună, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Raluca Prună a ţinut însă să menţioneaze, azi, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumită şi că evaluează serios performanţa managerială în acest caz. 

"Nu am luat în calcul niciun fel de cerere de demisie, pentru că suntem într-o situaţie de criză şi cum am spus şi ieri, cu privire la adoptarea unor măsuri legislative în situaţii de criză, tot aşa spun că şi măsurile administrative nu pot fi adoptate în situaţii de criză. Nu serveşte nimănui acum să avem o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanţa managerială a conducerii ANP. Nu sunt mulţumită. Am mai spus, avem nişte reguli în această ţară. Trebuie să lucrez cu această instituţie", a afirmat ea.

Între timp, protestele deţinuţilor din mai multe penitenciare din ţară continuă, dar au scăzut în intensitate faţă de zilele trecute.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a comunicat, în această dimineaţă, că în 15 închisori deţinuţii refuză hrana, aceasta fiind, de altfel, forma generală de protest.

În cursul nopţii trecute s-au mai înregistrat incidente la penitenciarele Mărgineni, Tulcea şi Bacău, unde a fost nevoie de intervenţia forţelor speciale pentru detensionarea situaţiei.

Corespondenţii RRA au transmis că la Bistriţa deţinuţii care protestau pe acoperiş au revenit în celule, dar unul dintre condamnaţi a încercat să se sinucidă noaptea trecută şi este acum în afara pericolului, sub supraveghere.

La Miercurea Ciuc revolta s-a încheiat aseară, fără alte incidente.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălina Creţu
Adăugat:
14 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza