Ministrul Justiției: Nu este oportună revocarea procurorului general și a șefei DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu este oportună revocarea procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Adăugat: 29 Martie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat pe larg, parcursul a 45 de minute, concluziile evaluării activităţii procurorului general, Augustin Lazăr şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Evaluând toți factorii de constituționalitate, de legalitate, de oportunitate la care am făcut referire,  am apreciat că, în acest moment, nu este oportună declanșarea mecanismului instituțional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului șef al DNA", a spus ministrul Jusției, Tudorel Toader, într-o conferință de presă.

El a subliniat,  între altele, că DNA a acţionat exagerat atunci când a început ancheta penală referitoare la OUG 13, dând dovadă de derapaje instituţionale care au provocat o mare emoţie în societate.

"Aceste derapaje nu pot fi justificate prin lupta anticorupţie", a mai spus ministrul Toader, care a insistat că DNA "trebuia să reacţioneze proporţional, să funcţioneze cu respectarea principiilor statului de drept".

Toader va monitoriza periodic activitatea Parchetelor

Toader a anunțat că este oportună o monitorizare a activității procurorilor DNA, DIICOT, PICCJ, o autoritate pe care trebuie sa o exercite ministrul Justiției.

"Este oportună necesitatea instituirii unei atente monitorizari, a unei obligații de raportare a activitatii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ, o autoritate pe care trebuie sa o exercite ministrul Justiției, fără ingerințe în activitatea procurorului de a da soluții, pentru a identifica modul în care procurorii ințeleg să respecte limitele de competențe", a spus Toader.
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza