Ministrul Justiţiei, noi precizări legate de o eventuală demisie a procurorului general al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit cu precizări, în această dimineaţă, legate de evaluarea profesională a procurorului general al României şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

El a spus că nu le-a sugerat celor doi să-şi dea demisia, ci doar a invocat, " o instituţie care există în dreptul muncii".

Ministrul Justiţiei a afirmat că evaluarea şefilor celor două instituţii se va face atât în plan profesional, cât şi managerial, şi a dat asigurări că se bucură de o totală independenţă în luarea deciziilor şi nu a fost supus unor presiuni politice pentru a întreprinde acest demers.

Amintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, aseară, într-un interviu televizat, că va avea în zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind ordonanţa de urgenţă 13.

Tudorel Toader a spus că va face şi o analiză a activităţii Ministerului Public în următoarele două săptămâni, urmând să ia atunci o decizie finală, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali.

Procurorul general, Augustin Lazar, a respins, în această dimineaţă, categoric ideea demisiei, precizând că nu vrea să intre în polemici publice.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Martie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza