Ministrul Justiţiei: Evaluarea activităţii procurorilor intră în atribuţiile mele

Ministerul Justiţiei are dreptul şi obligaţia de a verifica eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurori.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei este cel care face propunerile de numire şi revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA şi poate verifica eficienţa managerială a modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procurori, când consideră necesar, din proprie iniţiativă sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a afirmat că vrea ca în următoarele două săptămâni să evalueze activitatea profesională şi managerială a procurorului general al României şi a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce Curtea Constituţională a decis că procurorii anticorupţie nu au competenţa de a desfăşura activităţi de cercetare penală cu privire la legalitatea şi oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor, aşa cum este controversata ordonanţă de urgenţă 13.

Tudorel Toader a susţinut că nu le-a sugerat nici lui Augustin Lazăr, nici Laurei Codruţa Kovesi să îşi dea demisia, ci doar a evocat o prevedere din Codul Muncii.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a respins, în cursul dimineaţii, categoric ideea demisiei, precizând că nu vrea să intre în polemici publice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
13 Martie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza