Ministrul Justiţiei cere demisia directorului Penitenciarelor

Ministrul Justiţiei afirmă că i-a cerut de acum o lună demisia directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan.

Adăugat: 4 Februarie 2016
Ultima actualizare:4 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Prună, ministrul Justiţiei. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a explicat însă că evaluarea anuală pe care i-a făcut-o acestuia nu va putea reflecta cererea sa, întrucât predecesorul ei i-a acordat şefului ANP un calificativ ridicat.  

"Faptul că există un control din partea Corpului de Control al premierului şi o anchetă a DNA cred că spune totul despre cum s-au desfăşurat lucrurile. În baza evaluărilor mele, pentru o lună şi jumătate este irelevant calificativul pe care-l dau eu pentru că se va face un calcul aritmetic şi având pe zece luni şi jumătate calificativul 'excepţional - nu 'foarte bine' ci 'excepţional' - e irelevant ce spun eu. Eu vă pot spune că i-am cerut demisia şi domnia-sa mi-a spus că nu înţelege să-şi dea demisia. Şi i-am cerut demisia acum o lună", a declarat Prună. 

Ministrul Justiţiei a făcut această declaraţie în contextul în care s-a referit la decizia de ieri a guvernului pe tema cărţilor scrise de deţinuţi.

Executivul a suspendat până la 1 septembrie prevederea care reduce pedeapsa deţinuţilor care scriu lucrări ştiinţifice.

Potrivit reporterului Mădălina Verman, Raluca Prună a explicat că se caută în prezent soluţii pentru ca adevăratele lucrări ştiinţifice să-i poată ajuta în continuare pe deţinuţi.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza