Ministrul Justiţiei: Au existat vizitatori ai arhivei SIPA fără certificate ORNISS

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat astăzi că ştie au existat vizitatori ai arhivei SIPA- fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei- care nu deţineau certificate ORNISS.

Adăugat: 3 Iulie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Certificatele ORNISS sunt cele,în baza cărora, cei care le posedă pot accesa documente clasificate.

El a mai precizat că aşteaptă şi acum confirmarea de la ORNISS pentru a stabili dacă vizitatorii respectivi aveau sau nu dreptul de a intra în arhiva SIPA şi dacă va fi cazul va sesiza procurorii.

"Eu ştiu că au fost vizitatori ai arhivei SIPA care, la momentul respectiv, nu aveau certificate ORNISS. (...) Am făcut de la momentul respectiv adresă la ORNISS să îmi dea cu nume, prenume şi CNP vizitatorilor şi aştept răspunsul dânşilor. Termenul legal este de 30 de zile, dar eu aş vrea cât mai repede şi în momentul acela voi trimite la procurori şi voi face public", a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres

Toader a adăugat că încă nu a primit un răspuns scris din partea CSM cu privire la detaşarea unui magistrat la SIPA.

"Am făcut adresă scrisă către CSM prin care le-am solicitat să se consulte cu asociaţiile profesionale, să caute pe cineva, un magistrat în funcţie, nu pensionar, care să aibă certificat ORNISS, să îşi dea acordul să fie detaşat pentru a face parte din comisie. Răspuns scris nu am primit", a explicat el.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iulie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza