Ministrul Justiţiei ar putea cere sesiune extraordinară parlamentară

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, va cere Camerei Deputaţilor organizarea unei sesiuni extraordinare la începutul lunii iulie.

Adăugat: 20 Iunie 2013
Ultima actualizare:20 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Solicitarea va fi avansată, în cazul în care,  în următoarele două săptămîni, nu vor fi finalizate dezbaterile parlamentare privind legile de punere în aplicare a Codului Penal şi a celui de procedură penală.

Ministrul a motivat demersul său de necesitatea respectării angajamentului luat faţă de oficialii europeni ca, la 1 februarie 2014, aceste Coduri să intre în vigoare.

Robert Cazanciuc a pledat, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru eliminarea competenţei Instanţei Supreme de a judeca dosarele în care sunt vizaţi demnitarii.  

"Practic, aici nu este vorba decât de încercarea Înaltei Curţi de a reveni, ceea ce este şi prin denumire, o Curte de Casaţie şi anume de a reduce treptat judecata, în primă instanţă, pentru orice categorie profesională, orice formă de demnitate şi să se concentreze pe ce înseamnă unificarea practicii. După cum aţi văzut şi în ultimul timp, au fost probleme legate de încărcarea Înaltei Curţi, legate de numărul foarte mare de cauze judecate în primă înstanţă, date de competenţa, după persoană, dar şi datorită conexiunilor din anumite cauze. Şi aşa am ajuns să judecăm la Înalta Curte, oameni care n-au nicio legatură cu nicio categorie profesională din cele /prevăzute/ de lege a fi judecate în instanţă", a declarat Cazanciuc.

Ministrul justiţiei a susţinut că este de acord şi cu eliminarea acordării pensiilor speciale magistraţilor care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie, transmite Mădălina Verman.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza