Ministrul Finanţelor: Vom avea încasări consistente pe partea de impozit pe venit

Încasările la buget din primele trei luni ale acestui an sunt mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Adăugat: 28 Martie 2017
Ultima actualizare:28 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe
trimite pe mail

El a mai adăugat, însă, că abia la finalul acestei luni se va putea vedea dacă prognoza financiară este în concordanţă cu programul de guvernare.

"Afirmaţia mea se bazează pe evaluarea pe care am făcut-o uitându-ne la evoluţia indicatorilor macroeconomici. Deci, masa salarială este într-o creştere spectaculoasă, peste 22% pe primele două luni, generate de creşterile de niveluri de salarizare, pe de-o parte, pe de altă parte, de creşterea numărului de locuri de muncă. Asta înseamnă că vom avea încasări consistente pe partea de impozit pe venit şi pe partea de contribuţii sociale, pentru că ştim cu toţii discuţia veche despre sustenabilitatea Fondului de Pensii", a anunţat Viorel Ştefan.

În ceea ce priveşte încasările din TVA, ministrul finanţelor a precizat că se aşteaptă la un impact negativ pentru luna ianuarie, întrucât anul acesta e vorba de o cotă de 20 la sută, faţă de 24 de procente în 2016.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza