Ministrul Finanţelor la RRA: România înregistrează inflaţie negativă

România are în acest moment o inflaţie negativă, ca urmare a scăderii preţurilor în principal în urma reducerii TVA.

Adăugat: 24 Mai 2016
Ultima actualizare:25 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice
trimite pe mail

Afirmaţia a fost făcută de ministrul finanţelor, Anca Paliu Dragu, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi acordat  Ruxandrei Săraru. 

"Am văzut şi un studiu al BNR care arată că reducerea de TVA s-a transmis la circa 70% în preţuri. Practic, această reducere de TVA a condus la reducerea preţurilor. Nu 100%, asta înseamnă că vedem undeva şi nişte marje de profit crescute, ceea ce nu e rău, pentru că profit înseamnă o societate normală, înseamnă companii normale, care până la urmă plătesc impozite, care vin la bugetul statului şi noi putem face cu aceşti bani politici publice şi spre sfârşitul anului probabil că vom vedea o altă dinamică la nivelul inflaţiei", a spus Anca Paliu Dragu. 

Ministrul Finanţelor a mai spus că bugetul de stat are un excedent pe primul trimestru al anului de peste trei miliarde de lei. În plus, taxele şi impozitele încasate de ANAF pe primele patru luni ale anului sunt cu 3% mai mari decât ceea ce era prognozat.

Interviul integral acordat de Anca Paliu Dragu postului Radio România Actualităţi poate fi ascultat în această seară în emisiunea "Oameni care mişcă România", după buletinul de ştiri de la ora 21:00.

AUDIOAutor:
Mihaela Enache
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2016
Ultima actualizare:
25 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza