Ministrul Eugen Teodorovici, invitat în Parlament pentru Ordonanța 114

Deputaţii vor analiza astăzi în plen, împreună cu ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, efectele Ordonanţei 114.

Adăugat: 25 Februarie 2019
Ultima actualizare:25 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici este invitat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor de la ora 16:00, la Ora guvernului, la o dezbatere politică referitoare la efectele Ordonanţei de urgenţă 114 care a stârnit nemulţumiri din partea băncilor şi mai multor companii.

Potrivit ordonanţei adoptate în decembrie, preţul la gaze şi energie electrică este plafonat pentru trei ani, activele bancare sunt impozitate dacă indicele ROBOR va fi mai mare de 2%, iar taxa pe viciu în domeniul jocurilor de noroc este majorată la 2% din cifra de afaceri.

Deputaţii vor analiza astăzi în plen, împreună cu ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, efectele Ordonanţei 114.

Dezbaterea are loc în cadrul 'Orei guvernului' la solicitarea USR.

Acelaşi act normativ se află însă în procedură parlamentară la Senat, unde este aşteptată o decizie, având în vedere că la 1 martie se împlineşte termenul de adoptare tacită.

Dacă Ordonanţa 114 nu primeşte până atunci un vot în plenul Senatului, se consideră aprobată în forma propusă de guvern şi va fi transmisă Camerei Deputaţilor care are rol decizional. Senatorii din comisiile de specialitate au amânat dezbaterile pentru a discuta şi cu reprezentanţii sectorului bancar vizaţi de introducerea aşa-numitei taxe pe lăcomie.

Astfel, după o săptămână în care a avut posibilitatea să analizeze amendamentele depuse şi să vină cu un studiu de impact, ministrul finanţelor este aşteptat mâine şi în comisiile de specialitate ale Senatului.

Tot săptămâna aceasta parlamentarii ar urma să stabilească noul preşedinte al Autorităţii electorale permanente.

Potrivit deciziei conducerii legislativului, grupurile parlamentare pot propune inclusiv astăzi candidaţi.

Mâine aceştia vor fi audiaţi în comisiile de specialitate, iar miercuri ar urma să fie dat votul în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza