Ministrul Energiei: România nu are probleme în asigurarea consumului de energie

România nu are probleme în a furniza energie pentru folosul intern, declară ministrul energiei, Toma Petcu.

Adăugat: 10 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Consumul de gaze din ţara noastră a atins în aceste zile geroase un vârf istoric.

Aproape 72,5 milioane de metri cubi au fost necesari, iar pentru energie electrică, 9.700 de mega-waţi.

România nu are însă probleme în a furniza energie pentru folosul intern.

În urma şedinţei Comitetului de iarnă de la sediul Transelectrica, ministrul energiei, Toma Petcu, anunţă că s-au repornit centralele eoliene care fuseseră afectate de viscol, ceea ce aduce un plus de aproape 1500 de mega-waţi în sistem.

Pe de altă parte, debitul Dunării a scăzut la aproximativ 1.800 de metri cubi pe secundă, fapt care poate crea probleme, dar nu deocamdată, pentru că există rezerve de apă în lacurile de acumulare, dă asigurări demnitarul.

Alte probleme se înregistrează la încărcarea cărbunilor pentru transport, care, din cauza gerului, îngheaţă, mai spune ministrul Toma Petcu.

"Stocul de cărbune în mină este unul foarte bun, aproape de 400-500 de mii de tone. Din păcate, transportul acestui cărbune către centrale n-a fost făcut în timp optim, au apărut, din cauza condiţiilor meteo, din cauza gerului, probleme la descărcare, pentru că îngheaţă cărbunele. Avem cantităţi pe care reuşim să le descărcăm în cursul zilei de astăzi. Vom asigura vârful, vom continua ritmul de descărcare şi vom face o analiză, să vedem de ce aceşti oameni, care au condus până la urmă şi au fost responsabili de acest lucru n-au evaluat şi n-au încercat să meargă şi pe o situaţie în care Complexul Energetic Oltenia ar putea să meargă la capacitate maximă cu toate grupurile", a spus Toma Petcu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza