Ministrul Energiei, prezent la inaugurarea unui agregat hidroenergetic

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a fost prezent, vineri, la Hidrocentrala de pe Olt de la Frunzaru, la punerea în funcţiune a primei amenajări hidroenergetice cu acumulare prin pompaj din România.

Adăugat: 9 Mai 2014
Ultima actualizare:30 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie
trimite pe mail

Ministrul a fost, de altfel, primul care a pus în funcţiune agregatul.

La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, dar şi reprezentanţii autorităţilor locale, iar din partea consumatorilor de energie, la Frunzaru, a fost prezent Gheorghe Dobra, directorul general al Combinatului de aluminiu de la Slatina, Alro.

Nicolescu a declarat că punerea în funcţiune a amenajării hidroenergetice cu acumulare prin pompaj de la Frunzaru pune judeţul Olt pe harta energetică a Europei.

Ministrul a mai spus că este un moment important şi chiar istoric pentru România şi pentru judeţul Olt.

"Practic, astăzi punem pe harta Europei Oltul şi România cu o nouă realizare tehnică. România, de astăzi, va avea la dispoziţie într-o maniera operaţională 200 MW în pompaj, a afirmat Nicolescu.

Prin realizarea funcţiunii de pompaj se va permite practic înmagazinarea energiei prin pomparea apei din lacul aval în lacul amonte în golul de sarcină şi uzinarea acesteia în scopul producerii energiei în vârful de sarcină.

Pompajul va putea fi folosit pentru acumularea apei în momentele în care există surplus de energie în Sistemul Energetic Naţional, ajutând la echilibrarea acestuia şi asigurând necesarul de apă pentru funcţionarea în perioadelor secetoase, transmite corespondentul Radio România, Laura StoicanAutor:
Laura Stoican
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
9 Mai 2014
Ultima actualizare:
30 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza