Ministrul Energiei îi atenţionează pe directorii de întreprinderi de stat

Directorii întreprinderilor de stat care înregistrează mari pierderi trebuie să îşi reducă salariile şi să renunţe la avantajele financiare, atrage atenţia ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Adăugat: 6 Februarie 2016
Ultima actualizare:6 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a participat, astăzi, la o şedinţă informală de guvern, care s-a desfăşurat la Vila Lac 1 din Bucureşti.

Într-o postare apărută pe Facebook după şedinţa informală de astăzi a executivului, Victor Grigorescu afirmă că nu va tolera situaţiile în care administratorii companiilor de stat cu datorii vor fi preocupaţi în a-şi aproba maşini scumpe şi sponsorizări, în timp ce angajaţii sunt trimişi în şomaj.

Afirmaţiile ministrului Energiei vin după ce Corpul de Control al premierului a sesizat organele de urmărire penală în legătură cu operaţiuni suspecte descoperite la Transgaz şi Transelectrica.

Potrivit unui raport întocmit încă din martie 2014, angajaţii celor două companii ar fi beneficiat în perioada de criză 2009-2013 de sporuri şi avantaje salariale în valoare de sute de milioane de lei.

Sporuri precum cele pentru condiţii penibile, vătămătoare sau periculoase s-au numărat printre zecile de avantaje şi beneficii prevăzute în contractele colective de muncă de la Transelectrica sau Transgaz.

Numai concediile decontate pentru destinaţii precum China, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Rusia sau Finlanda au însumat, la Transgaz, 117 milioane de lei, în timp ce cheltuielile pentru sticlele de vin de colecţie au fost, la aceeaşi companie, de 70.000 de lei.

Şi la Transelectrica, peste 300 de milioane de lei s-au dus în sporuri de consemn la domiciliu, pentru anii de vechime neîntreruptă în companie, prime de vacanţă sau decontarea facturilor de energie electrică ale angajaţilor.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza