Ministrul Educaţiei, întâlnire cu omologul său israelian

Ministrul român al educaţiei şi cercetării, Mircea Dumitru, a participat la OECD Global Education Industry Summit 2016, la invitaţia ministerului educaţiei din Israel.

Adăugat: 27 Septembrie 2016
Ultima actualizare:27 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei
trimite pe mail

Cu acest prilej au avut loc consultări cu miniştrii şi experţi din învăţământul universitar şi preuniversitar din mai multe ţări.

După întrevederea cu omologul sau israelian, Naftali Benett, într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului RRA Dragoş Ciocîrlan, ministrul Mircea Dumitru s-a referit la cooperarea interguvernamentală şi la nivelul relaţiilor dintre cele două ministere.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan, Ierusalim

Mircea Dumitru: A fost o întrevedere care a pus în discuţie continuarea unor teme care au fost deja abordate atât la nivel interguvernamental, cât şi în mod specific, la nivelul relaţiilor dintre cele două ministere. În primul rând am transmis un mesaj din partea primului ministru al României, domnul Dacian Cioloş, un mesaj prin care vrem să asigurăm statului Israel, guvernului statului Israel de faptul că Israelul este un partener strategic pentru România în această regiune. De asemenea, ne-am exprimat satisfacţia pentru faptul că deja sunt implementate măsuri care au fost discutate cu ocazia vizitei Excelenţei Sale, domnului Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, în luna martie şi am discutat despre faptul că în învăţământul românesc urmează să introducem şi să dezvoltăm partea curriculară care se referă la cunoaşterea traumelor Holocaustului. S-a discutat de asemenea despre constituirea unui muzeu, cultură iudaică în România, în general teme care ţin şi de cultură, şi de educaţie.Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza