Ministrul Educației dezminte informațiile de colaborare cu fosta Securitate

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a dezminţit astăzi informaţiile apărute în presă, potrivit cărora ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

Adăugat: 4 Octombrie 2016
Ultima actualizare:4 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Dumitru, ministrul Educației
trimite pe mail

Guvernul precizează că niciunul dintre miniştri nu a colaborat şi nici nu a fost agent al fostei securităţi.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Liviu Iolu, spune că că acum Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii trebuie să clarifice în cel mai scurt timp informaţiile apărute în presă privind colaborarea ministrului educaţiei, Mircea Dumitru, cu fosta poliţie politică, pentru a nu exista nicio umbră de îndoială asupra moralităţii lui.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a dezminţit astăzi informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost colaborator al fostei Securităţi.

El a declarat că are o dovadă în acest sens din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a precizat că îi va acţiona în instanţă pe cei care au făcut afirmaţii defăimătoare la adresa sa în spaţiul public.

CNSAS a publicat, de asemenea, pe pagina sa de internet, o copie a documentului din 2007 care atestă faptul că ministrul Mircea Dumitru nu a colaborat cu poliţia politică.

Instituţia precizează că în prezent se desfăşoară o verificare a membrilor Guvernului, iar concluziile acesteia vor fi făcute publice.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza