Ministrul Duşa cere Poliţiei să aplice legea în campanie, indiferent de culoare politică

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, reaminteşte că promisiunea şi darea de bani în campania electorală se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Adăugat: 7 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Administraţiei şi Internelor  Mircea Duşa, a  atras atenţia şefilor Inspectoratelor Judeţene de Poliţie că "trebuie să fie imparţiali, ori de câte ori constată încălcarea legii, să aplice legea indiferent de candidaţi, culoare politică sau partid politic".

"Atrag încă o dată atenţia inspectorilor şefi de la judeţe că trebuie să fie imparţiali. Ori de câte ori constată încălcarea legii să aplice legea indiferent de candidaţi, culoare politică sau partid politic",  a afirmat Duşa.

De asemenea,  Mircea Duşa le-a  reamintit şefilor inspectoratelor de poliţie  că promisiunea şi darea de mită se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Ministrul a precizat că în ordonanţa adoptată marţi de Guvern referitoare la obiectele care pot fi folosite în timpul campaniei electorale, se arată că acestea "trebuie să fie inscripţionate cu numele partidului sau al candidatului respectiv".

 Interzise în campanie

♦ bani

♦ alimente

♦ băuturi alcoolice sau nealcoolice

♦ produse din tutun sau mărfuri nealimentare"La nivelul ministerului a fost elaborat un plan de măsuri foarte concret, cu responsabilităţi pe fiecare structură a MAI, legat de acele atribuţii care revin ministerului din Legea 35 legat de paza secţiilor de votare, de paza documentelor, asigurarea securităţii acestor documente pe timpul alegerilor, măsurile care trebuie luate de jandarmi, poliţie, pentru a asigura la adunările publice de campanie electorală ordine şi respectarea legii', a completat Mircea Duşa.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă, care reglementează "darurile" ce pot fi oferite de candidaţi în timpul campaniei, precum şi pe cele interzise, actul normativ fiind elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit acesteia, în timpul campaniei pot fi distribuite numai mărfuri nealimentare în valoare de până la 10 lei şi obiecte de propagandă, precum calendare, pixuri, brichete, DVD-uri, tricouri, pungi, mănuşi, toate inscripţionate cu însemne electorale.

Ministrul administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, le-a cerut comisiilor judeţene pentru organizarea alegerilor să achiziţioneze materialele necesare pentru alegerile din 9 decembrie şi să trimită modelul buletinelor de vot către tipografii, pentru a ajunge la birourile electorale.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Daniel Mănuţă
Adăugat:
7 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza