Ministrul de Interne, replică la acuzaţiile preşedintelui Iohannis

Ministrul de interne, Carmen Dan, i-a răspuns public preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că ea, personal, nu a primit informări de la Serviciul Român de Informaţii cu privire la eventuale intenţii de provocare la protestul de aseară, din Piaţa Victori

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul Afacerilor de Interne
trimite pe mail

Carmen Dan a precizat, că secretarul de stat Viorel Ştefu, şi şeful Poliţiei, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer SRI, care, însă, nu conţineau niciun fel de date concrete despre evenutala maniestare violentă.

"Datele primite nu semnalau riscuri în ceea ce priveşte tulburarea ordinii publice, intenţia de a denatura caractrul manifestaţiei, respectiv, dacă persoanele în cauză urmau să desfăşoare acte de violenţă, şi nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop", a spus Carmen Dan.

În declaraţia de presă, făcută la Ministerul de Interne, Carmen Dan a mai spus că 79 de persoane au fost conduse la secţiile de poliţie, în urma confruntărilor din seara trecută, din Piaţa Victoriei.

În numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi linştii publice, iar într-un caz, pentru deţinere de droguri de mare risc.

Ministrul Carmen Dan a mai spus că au fost aplicate şi 5 sancţiuni contravenţionale, 8 jandarmi au fost răniţi, dintre care 3 au fost transportaţi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic.

Totodată, 4 protestatari au fost răniţi, 2 fiind transportaţi la Spitalul Floreasca, însă nicio persoană nu a rămas internată.

Preşedintele Iohannis cere explicaţii

Amintim că azi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Iohannis a susţinut că la Ministerul de Interne s-a ştiut foarte exact când, unde şi ce grupuri se pregătesc pentru a "sparge" demonstraţia din Piaţa Victoriei.

Preşedintele a solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, şi Jandarmeriei să explice de ce "au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică".

"Solicit doamnei ministru de interne şi Jandarmeriei lămuriri scrise urgente şi clare. De ce şi cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică cu tot Ministerul de Interne de faţă acolo", a cerut preşedintele Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza