Ministrul de Interne: E nevoie de o grilă de salarizare fără discrepanţe

Ministrul de interne Carmen Dan, consideră că este nevoie de o grilă de salarizare care să elimine discrepanţele dintre diferitele categorii de personal din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.

Adăugat: 16 Martie 2017
Ultima actualizare:16 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne
trimite pe mail

Ea a explicat că în urma discuţiilor pe care le-a avut în ultimele zile cu sindicatele din MAI au fost depuse mai multe amendamente în acest sens.

"Cei cu care m-am întâlnit astăzi, dar şi celelalte sindicate reprezentative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au solicitat aplicarea corectă a prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, adoptarea legii salarizării unitare a personalului plătit din fondurile publice, semnarea acordului colectiv de muncă, schimbarea Legii nr. 360 din 2002, privind statutul poliţistului, modificarea prevederilor Ordinului Ministerului Afacerilor Interne 577 din 2008, privind programul de lucru", a explicat Carmen Dan.

Agenţii de poliţie au protestat astăzi la sediul Ministerului de Interne, cerând majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza