Ministrul de Interne cere o analiză a situaţiei din Poliţia Română

Ministrul de Interne susţine că este nevoie de o reformare profundă a Poliţiei pentru ca incidente precum cel al agentului de la Poliţia Rutieră acuzat de agresiuni sexuale să nu se mai întâmple.

Adăugat: 19 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de Interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, i-a cerut noului şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, să facă o analiză a situaţiei din această instituţie şi să vină într-o lună cu un plan de măsuri pentru rezolvarea problemelor existente.

Ministrul de interne a apreciat că este nevoie de o reformare profundă a Poliţiei pentru ca incidente precum cel al agentului de la Poliţia Rutieră acuzat de agresiuni sexuale să nu se mai întâmple. 

"A fost o discuţie prin care am transmis mai degrabă asumarea unei misiuni. Această misiune priveşte reforma profundă pe care şi-au asumat, ca împreună şi cu susţinerea conducerii ministerului, să o înfăptuiască în Poliţia Română. Ceea ce s-a întâmplat, spunem că este o situaţie dificilă, dar eu am spus şi în cadrul acestei întâlniri, această situaţie dificilă îşi are izvoarele în Poliţia Română, nu în altă parte, motiv pentru care ne-am asumat ca într-o primă instanţă să avem o analiză profundă a realităţilor din sistem, o analiză reală, consistentă şi în termen de cel mult o lună de la acea analiză, de la acea diagnoză să avem un plan de măsuri cu termene asumate, cu termene bine luate în calcul, pentru a începe să facem ceea ce ne-am propus, şi anume reformarea sistemului; înseamnă identificarea în totalitate, în integralitate a tuturor vulnerabilităţilor din sistem, asumarea problemelo rpe care le identificăm şi, bineînţeles, identificarea soluţiilor", a spus Carmen Dan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza