Ministrul de Interne Carmen Dan, întâlnire cu liderii sindicali din Poliție

Liderii de sindicat din Poliție cer acordarea unui spor de permanenţă de 40 de procente şi de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în sărbători legale și majorarea salariului cu 20%.

Adăugat: 26 Martie 2017
Ultima actualizare:26 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Carmen Dan, va avea mâine o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la Ordonanţa 9 a Guvernului pe 2017.

Modificările ar viza acordarea unui spor de permanenţă de 40 de procente şi de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în sărbători legale.

Poliţiştii mai cer majorarea salariului cu 20% şi eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri.

Negocierile începute ieri, după protestul din stradă al câtorva mii de angajaţi ai Ministerului de Interne, s-au încheiat fără niciun rezultat, a spus reprezentantul sindicaliştilor din Poliţie, Dumitru Coarnă.

"Pentru majorarea salarială nu s-a pronunţat, dar a rămas în discuţie că luni vom analiza cu certitudine. Senzaţia mea e că nu se va admite, dar noi ne vom continua formele legale de protest până la îndeplinirea obiectivului. Mai avem promisiuni de la ministrul muncii că joi-vineri o să ne înmâneze proiectul de lege unitar al salarizării. Dacă la 1 iulie 2017 această lege ar produce efecte, ar elimina această stare de nemulţumire. Dar noi nu avem această certitudine şi atunci sigur că aceste disfuncţii rămân adâncite şi noi rămânem într-un dezechilibru salarial faţă de ceilalţi din sistemul public", a spus Dumitru Coarnă. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza