Ministrul de Interne Carmen Dan, audiată la DNA

Ministrul de Interne Carmen Dan este audiată acum la DNA, în calitate de martor, în dosarul privind modul în care a fost redactată şi emisă ordonanţa de urgenţă 13.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne
trimite pe mail

Pană acum au dat declaraţii în faţa procurorilor, foştii secretari de stat de la Justiţie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul şi secretarul General al Guvernului.

DNA a cerut documente şi de la ministerului Justitiei şi date privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectului.

Ancheta DNA a fost începută ca urmare a unei sesizări depusă de mai multe persoane membre ale unei asociaţii civice.

Ei i-au acuzat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea faptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României.

Pe de altă parte în acest caz preşedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict juridic de natura constituţionala între Guvern şi Ministerul Public.

Co-preşedintele ALDE a cerut Curţii Constitutionale să decidă că organele de urmarire penala nu pot să ancheteze oportunitatea elaborarii unor acte normative.

În schimb procurorul-şef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat că ancheta nu vizează oportunitatea adoptarii ordonanţei, ci sunt verificate aspecte care ţin de încalcarea legislatiei penale privind infracţiuni din competenţa DNA.

 

 Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza