Ministrul de Interne a cerut mobilizare şi maximă responsabilitate pe perioada sărbătorilor de iarnă

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a cerutprefecţilor să se mobilizeze şi să trateze cu maximă responsabilitate fiecare misiune din perioada sărbătorilor de iarnă.

Adăugat: 23 Decembrie 2014
Ultima actualizare:23 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, ministrul de Interne, vicepremier
trimite pe mail

Astăzi, la videoconferinţa cu prefecţii, Gabriel Oprea a mai anunţat că a aprobat Planul general de măsuri pentru această perioadă şi au fost stabilite priorităţile şi responsabilităţile fiecărei structuri din MAI, informează AGERPRES.

"Vă rog să vă planificaţi misiunile şi efectivele pentru gestionarea oricăror situaţii care ar putea apărea în această perioadă, inclusiv situaţii de urgenţă, generate de vremea nefavorabilă. Vreau să luaţi măsuri ca în fiecare structură să fie asigurat serviciul de permanenţă. Am dispus ca până pe 5 ianuarie să se acţioneze în medie cu peste 25 de mii de forţe, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri", a spus el.

Totodată, ministrul de interne a cerut fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, unde se preconizează în aceste zile aglomeraţie.

Pentru a nu se forma cozi mari şi a se reduce timpul de aşteptare la graniţe, MAI va mobiliza zilnic de sărbători circa 3.000 de poliţişti de frontieră, IGSU are pregătiţi 4.900 de pompieri, la care se adaugă o rezervă de alţi 5.000.

Ministrul Gabriel Oprea a ţinut să precizeze că pentru perioada în care elicopterele SMURD vor fi ţinute la sol, misiunile de urgenţă vor fi asigurate de celelalte aeronave ale MAI, respectiv două elicoptere de tip MI 8, două MI 17, două aeronave IAR 316 B şi un avion.

În caz de nevoie se pot folosi şi capabilităţile MApN.

Potrivit ministrului de Interne, Poliţia Română va avea în misiune pe perioada sărbătorilor 10.500 de poliţişti zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de orice natură. Poliţia rutieră a mobilizat la nivel naţional în medie pentru fiecare zi 1.600 de poliţişti şi peste 400 de radare, precizează sursa citată.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza