Ministrul de Externe prezintă poziţia României în privinţa terorismului

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, participă la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial Uniunea Europeană - Consiliul de Cooperare al Golfului, care se desfăşoară la Doha, în Qatar.

Adăugat: 24 Mai 2015
Ultima actualizare:24 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

UPDATE Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a participat duminică, la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial Uniunea Europeană - Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), desfăşurată la Doha, context în care a avut o intervenţie pe tema luptei globale împotriva terorismului şi a situaţiei din Irak şi Siria, se arată în comunicatul de presă.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat iniţiativa României de înfiinţare a unei Curţi Internaţionale pentru Combaterea Terorismului.

Totodată, a transmis omologului saudit, în numele Guvernului român, condoleanţe pentru victimele recentului atentat terorist comis în urmă cu două zile în Arabia Saudită.

De asemenea, Aurescu s-a referit la situaţia din Irak, subliniind necesitatea sprijinirii unui proces politic inclusiv şi a consolidării statale, precum şi a reconcilierii naţionale pe baza Constituţiei Irakului.

Cu privire la Siria, a arătat că doar o soluţie politică negociată poate fi o soluţie durabilă pentru poporul sirian şi a exprimat sprijin pentru iniţiativele reprezentantului special ONU în acest sens.

Totodată, şeful diplomaţiei române a avut o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din regiune.

Potrivit sursei citate, reuniunea a fost co-prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi de ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, care deţine în prezent preşedinţia CCG.

Consiliul de Cooperare al Golfului este o organizaţie regională înfiinţată în 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman şi Statul Qatar, menţionează comunicatul MAE.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza