Ministrul de Externe, despre atentatul de la Nisa

Redactorul RRA, Petruţa Obrejan a stat de vorbă, în această dimineaţă, cu ministrul de externe, Lazăr Comănescu, aflat în Mongolia, la Ulan Bator, unde are loc Summit-ul Europa - Asia.

Adăugat: 15 Iulie 2016
Ultima actualizare:15 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lazăr Comănescu, ministru de Externe
trimite pe mail

Reporter: Domnule ministru Lazăr Comănescu, Franţa este din nou în doliu, atentatul de la Nisa tulburând din nou Europa. Ce se poate face pentru prevenirea unor asemenea situaţii absolut îngrozitoare.

Lazăr Comănescu: În primul rând, condoleanţe pentru victimele acestui oribil nou act terorist pe care îl condamnăm cu toată fermitatea şi de altfel am transmis acest mesaj şi direct colegului meu francez, ministrul Jean-Marc Ayrault, care este aici, la summitul ASEM. Acest act, cum spuneam, oribil şi care este condamnabil cu toată forţa şi ne arată că este absolută nevoie, la nivelul întregii comunităţi internaţionale, să se intensifice lupta împotriva terorismului, astfel încât asemenea acte care duc la victime, oameni nevinovaţi, să fie stârpite pentru totdeauna. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că lupta împotriva terorismului, acestor acte criminale nu doar că trebuie continuate, dar intensificată în mod substanţial pentru a se preveni producerea de asemenea acte în viitor.

Realizator: Aţi spus că aţi vorbit deja cu omologul dumneavoastră francez. Cum va ajuta România Franţa în asemenea momente?

Lazăr Comănescu: Şi primul-ministru, inclusiv în cadrul reuniunii plenare de aici, de la ASEM, a transmis condoleanţe şi în acelaşi timp ne asociem cu toţii la acest mesaj de a fi alături de poporul francez, de a manifesta întreaga disponibilitate de a coopera strâns cu prietenii noştri francezi şi în general la nivelul Uniunii Europene şi al comunităţii internaţionale pentru, aşa cum spuneam, a avea succes în stârpirea acestui flagel cu care se confruntă omenirea în momentul actual.

Reporter: Ce ştiţi despre cetăţenii români implicaţi în atentatul de la Nisa? Care este, practic, situaţia lor, starea lor?

Lazăr Comănescu: Sunt doi cetăţeni români care au fost răniţi şi sunt în îngrijire medicală, iar consulatul nostru de la Marsilia, ca şi Ambasada Română de la Paris, acordă întreaga atenţie şi sunt acolo pentru a furniza orice asistenţă posibil şi necesar a se putea furniza în asemenea situaţii.

AUDIO Interviul cu ministrul Lazăr ComănescuAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza