Ministrul Culturii răspunde acuzațiilor PNL privind demisia

Vlad Alexandrescu nu a propus în nici un context o administrare comună a statului român şi a Vaticanului asupra clădirii Bibliotecii Batthyaneum de la Alba Iulia, precizează Ministerul Culturii.

Adăugat: 4 Aprilie 2016
Ultima actualizare:4 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, respinge afirmaţiile vicepreşedintelui PNL, Radu F. Alexandru, potrivit cărora ar fi propus ca patrimoniul Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia să fie administrat, în comun, de Vatican şi de statul român.

Partidul Naţional Liberal a cerut chiar premierului Dacian Cioloş să îl demită pe ministrului Culturii.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu nu a propus în nici un context o administrare comună a statului român şi a Vaticanului asupra clădirii Bibliotecii Batthyaneum de la Alba Iulia, ci a pledat exclusiv pentru găsirea unei soluţii amiabile în ceea ce priveşte încetarea litigiului existent între statul român şi Arhiepiscopia Romano Catolică de Alba Iulia care revendică retrocedarea Bibliotecii cu întregul patrimoniu, astfel încât să poată fi accesate fonduri europene pentru restaurarea clădirii.

În context se mai arată că s-a propus itinerarea la Roma a expoziţiei "Comorile României" care nu cuprinde nici un bun cultural din patrimoniul Bibliotecii Batthyaneum şi că nu s-a discutat despre o posibilă expoziţie a vreunui obiect de la Alba Iulia înainte de obţinerea unei decizii definitive a instanţei.

Reacţia ministrului culturii vine după ce Partidul Naţional Liberal a cerut demiterea sa prin vocea vicepreşedintelui formaţiunii, Radu F. Alexandru.

Acesta a atras atenţia că odată închisă expoziţia există riscul ca Vaticanul să nu restituie Românei o parte din Tezaurul Bibliotecii Batthyaneum, afirmând că îşi oferă bunele servicii de a o păstra până când va exista o hotărâre definitivă a justiţiei.Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza