Ministrul Comunicaţiilor la RRA: Siguranţa informatică, cu respectarea demnităţii oamenilor

Ministrul Comunicaţiilor si pentru Societatea Informatională, Marius Bostan, a declarat, azi, la RRA că atât siguranţa informatică dar şi demnitatea oamenilor trebuie să fie în centrul preocupărilor autorităţilor.

Adăugat: 18 Martie 2016
Ultima actualizare:18 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: RRA, Victor Caraculacu
trimite pe mail
Prezent azi, în studioul RRA, la emisiunea "Probleme la zi", realizată de Alexandra Andon, ministrul Bostan a adăugat că, pentru a se realiza acest lucru statul trebuie să aibă reglementari precise, cu respectarea dreptului la viaţă privată a cetăţenilor.
 
"Siguranţa şi demnitatea oamenilor trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre. Trebuie să avem capabilitatea de a le asigura, iar statul trebuie să fie atent la aceste aspecte şi să emită reglementări în acest sens, cu respectarea dreptului la viaţa privată a cetaţenilor", a afirmat Marius Bostan.
 
La aceeaşi emisiune, şeful unitătii Cyberint din cadrul SRI, col Florin Cosmoiu, preciza că din perspectiva capacităţii de protecţie a unor infrastructuri cibernetice de interes naţional încă mai sunt multe de făcut pentru protectia datelor.
 
În aceste condiţii este necesară, în opinia sa, adaptarea riguroasă a cadrului legislativ existent.
 
AUDIO Emisiunea integrală


Autor:
Victor Caraculacu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza