Ministrul comerţului exterior al Olandei vizitează România

O misiune economică olandeză compusă din peste 20 de companii, care reprezintă sectoare diverse, condusă de ministrul comerţului exterior în guvernul de la Haga, soseşte marţi în România.

Adăugat: 22 Aprilie 2014
Ultima actualizare:22 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Lilianne Ploumen, ministrul de Externe al Olandei
trimite pe mail

Olanda este unul dintre cei mai importanţi investitori în ţara noastră. Numai în 2013, investiţiile firmelor din această ţară s-au apropiat de 7 miliarde şi jumătate de euro.

Ministrul olandez al comerţului exterior Lilianne Ploumen se va întâlni cu omologul său român, dar şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

Scopul principal al misiunii este extinderea relaţiilor comerciale bilaterale în sectoare ca managementul apei, horticultură, industrie alimentară şi transporturi.

Una dintre firmele participante este şi Portul Rotterdam, care are deja legături strânse cu Portul Constanţa. Înainte de plecarea spre România, ministrul olandez a declarat într-un mesaj scris pentru Radio România că se aşteaptă la rezultate foarte bune pentru ambele părţi.

De menţionat că, numai în 2013, schimburile comerciale între cele două ţări au fost de 3 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde au însemnat exporturile României în Olanda, informează corespondentul RRA, în Olanda.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
22 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza