Ministrul belgian al Transporturilor a demisionat

În Belgia, ministrul transporturilor, Jacqueline Galant, a demisionat astăzi, în urma acuzaţiilor potrivit cărora nu a asigurat securitatea aeroportului Zaventem din Bruxelles, unde au avut loc atentate teroriste luna trecută.

Adăugat: 15 Aprilie 2016
Ultima actualizare:15 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul susţine că nu este vinovată şi a acuzat presiuni mediatice în urma cărora a demisionat.

Comisia Europeană spune că sistemul de transport aerian din Uniunea Europeană este unul dintre cele mai sigure din lume.

Regele Belgiei şi premierul i-au acceptat demisia ministrei transporturilor.

Primul ministru, Charles Michel nu a făcut vreun comentariu astăzi şi în ultimele zile legat de acuzaţiile care i s-au adus ministrei din partea unor subalterni lideri politici şi în urma dezvăluirilor presei.

Vorbim chiar de scurgerea în presa belgiană a unui document al Comisiei Europene în care conducerea aeroportului şi ministra transporturilor erau avertizaţi de deficienţe în sistemul de securitate al acestuia, locul atentatelor teroriste din 22 martie din Bruxelles.

Ministrul Transporturilor, Jacqueline Galant, a negat aceste acuzaţii şi faptul că nu a investit în siguranţa aeroportului fonduri din planul de luptă împotriva terorismului alocate de către guvern.

Ea a spus că demisionează în urma presiunilor mediatice.

Comisia Europeană nu a dorit să comenteze astăzi legat de documentul apărut în presă referitor la siguranţa Aeroportului Zaventem.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Jakub Adamowicz ,a confirmat însă că 14 inspecţii au avut loc în acest aeroport în perioada 2004-2014, dar nu a dezvăluit rezultatul acestora, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza