Ministrul Apărării, în control la Divizia 2 Infanterie "Getica" de la Buzău

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a vrut să afle astăzi, direct de la militarii celei mai mari divizii din România, Divizia 2 Infanterie "Getica" de la Buzău, care este gradul lor de pregătire.

Adăugat: 5 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:5 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale
trimite pe mail

De asemenea, ministrul a discutat cu militarii structurii de comandă a diviziei, care coordonează circa 30% din armata ţării.

Intenţia declarată a lui Mihnea Motoc este aceea de a introduce necesităţile militarilor de la Buzău în finanţările pentru 2016, ţinând seama de faptul că această structură coordonează şi trupele româneşti din teatrele de operaţiuni internaţionale.

El a precizat care sunt priorităţile ce beneficiază de o alocare bugetară sporită în acest an.

"E vorba de dirijarea resurselor bugetare care au fost adecvat aprobate de Guvern şi de Parlamentul României în ultimă instanţă spre creşterea capacităţii operaţionale a Armatei Române, respectiv toate acele programe de achiziţii care sunt strict necesare, plus cheltuielile operaţionale care să permită atingerea nivelului de instrucţie pe care ni-l dorim, atât pentru misiunile de apărare naţională ale armatei, cât şi pentru creşterea nivelului de interoperabilitate cu aliaţii noştri, într-un mediu regional, dar şi global, după cum vedeţi chiar din primele zile ale anului, din ce în ce mai complicat şi mai deteriorat", a spus Mihnea Motoc..

În prima parte a zilei, ministrul a vizitat şi două unităţi de informaţii speciale din cadrul Diviziei. Ministerul Apărării are în acest an de executat peste 400 de exerciţii militare, dintre care o sută sunt cu participare multinaţională, a transmis corespondentul RRA, Cristina Moise.Autor:
Dana Dumăscu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Critina Moise
Adăugat:
5 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza