Ministrul Apărării: Este nevoie de o creștere a salariilor și pensiilor militarilor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că este necesară o "reaşezare structurală" a sistemului de salarizare pentru cadrele militare şi personalul ministerului.

Adăugat: 3 Octombrie 2016
Ultima actualizare:3 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale
trimite pe mail

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, susţine că este nevoie de o creştere a salariilor militarilor şi a pensiilor fostelor cadre militare.

Şeful de la Apărare a spus, astăzi, că un prim pas pentru creşterea salariilor a fost făcut prin extinderea sporului de merit cu 50 de procente, urmând ca de anul viitor să fie completat până la sută la sută.

Motoc a adăugat că, la nivelul Guvernului, exisă  discuţii  în cadrul proiectului pentru salarizarea unică în sistemul bugetar.

"Avem în vedere o simplificare, previzibilitate, lumea să înţeleagă exact criteriile pentru care se acordă salariile. O raţionalizare a piramidei de funcţii şi grade în armată. Şi, pe termen cu bătaie mai lungă, un raport mai raţional între soldă şi pensie, mergând cu toate aceste elemente în sus. În niciun caz nu se pune problema de a revedea vreodată angajamente şi promisiuni pe care le-a făcut", a spus ministrul.

Ministrul Mihnea Motoc a participat, luni, la festivităţile de deschidere a noului an universitar organizate de Academia Tehnică Militară.

El şi-a explicat prezenţa la această instituţie prin faptul că aici există "o confluenţă între palierul ingineresc şi cel militar, între actul educaţional de nivel superior şi cercetare".
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza